Tandarts Maas

Nieuwstraat 59
6021 HR Budel

tel+31 (0)495 – 58 58 58
mob+31 (0)6 – 16 52 66 77
e-mailinfo@tandartsmaas.nl
Bel Tandarts Maas
0495 - 58 58 58 (Bereikbaar tot 12.00 uur)
Spoed in de middag?
Maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 12.00 - 17.00 uur:
06 16 52 66 77
Spoed
Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts

Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat bijna de helft van de Nederlandse bevolking bang is voor een tandartsbezoek. Dat kan ten koste gaan van een gezond gebit. Alle reden dus om tandartsangst zo veel mogelijk te voorkomen.

Bij Tandarts Maas wordt de nadruk gelegd op persoonlijke aandacht. Bij tandartsangst is dat extra belangrijk. Vaak zijn mensen vooral bang voor het onbekende, niet weten wat er gaat gebeuren. Door vooraf goed te overleggen lossen we dat op. Bovendien kan een patiënt een behandeling altijd onderbreken, simpelweg door een hand op te steken.

Onbekend maakt onbemind. Wie al op jonge leeftijd positieve ervaringen opdoet, zal daar zijn/haar hele leven van profiteren. Tandartsangst ontstaat vaak doordat kinderen voelen dat hun ouders angstig zijn, of dat ze zelf slechte ervaringen hebben. Rustig en spelenderwijs uitleggen wat er gaat gebeuren doet vaak wonderen. Als ouder is het belangrijk om uw kinderen niet uitgebreid voor te bereiden op de behandeling. De tandarts zal alles uitleggen, dat voorkomt verwarring bij het kind. Tip: vermijd woorden met een negatieve associatie, zoals pijn, prikje, spuit en bang.

Angstig en al lang niet bij de tandarts geweest?

Geen probleem, daar houden we graag rekening mee. In dat geval bestaat de eerste afspraak alleen uit een gesprek in plaats van een behandeling. Alles gaat in kleine stapjes, op het tempo van de patiënt. Voor sommige patiënten is het prettig om muziek te luisteren tijdens de behandeling: ook dat is bespreekbaar. Kortom: neem gerust contact op, we helpen u graag.

Over ons
Praktijkinformatie
Spoed